Училище за малки ученици 4-6 г.

     Обучението в Учебно-развлекателен център „Светлина“ се осъществява по авторска образователна програма на „Светлина“ с надграждане, за деца от четири до шест години.децатаааааааааа
Учебно-развлекателен център „Светлина“, специално внимание за вашето дете от 2009 година. Има прекрасно място за вашето дете, където ще му бъдат осигурени спокойствие и сигурност. В Учебен център „Свтлина “ работим с ясната представа, че Детето е най-голямото богатство за своите родители! Всеки родител иска да даде максималното за своето съкровище, за да бъде То здраво и щастливо, вървейки по пътя на своето развитие. За нас всяко дете е един уникален и особено интересен свят. В учебен центъра“Светлина” отделяме специално внимание детето да бъде защитено в своя свят. Децата по своята същност са любопитни, естествени и възприемчиви. Насърчавайки креативното поведение по време на игра, им позволяваме да откриват своите многообразни връзки със света и изкуствата. Всичко това под вещото ръководство на квалифициран педагогически екип на Учебен център Светлина”, който открива и развива талантите и заложбите на малките ученици. Нашите преподаватели ще продължат и доизградят започнатия в семейството от Вас, родителите, процес на възпитание и изграждане на морални и духовни ценности.

ОБУЧЕНИЕ

Учебен център „Светлина“ е различното детско заведение, където има:
– Малко на брой деца в група
– Система за преодоляване на стреса
– Индивидуална грижа и обучение към всяко дете
– Интерактивно, екологично и творческо обучение
– Прекрасни условия във всичките локации на „Светлина“. Близостта до морската градина дава възможност за уроци на открито, игри и много спортни занимания.
– Паралелно обучение на три езика- български , английски и руски език. С децата работят педагози с богат опит и доказани високи постижения .
– Трети чужд език по желание на родителя. Възможност за изучаване на испански , немски.
– Изкуства: музика, приложни изкуства, танци, театър
– Спорт: гимнастика, йога, танци, лечебна физкултура,аеробика .
– Изграждане на умения за работа в екип
– Формиране на личностно самосъзнание, чувство за отговорност и дисциплина
– Целогодишен мониторинг на всяко дете чрез диагностика от различни специалисти
– Мултимедия и интерактивно обучение
– Активно и плавно приобщаване на децата към социално общуване и адекватно поведение с житейска устойчивост извън детското заведение.
– Посещения на различни места в града ни с различни образователни и възпитателни цели.
– Лагери в страната, скаут и сърф училища с обучителен, спортно- закалителен и развлекателен характер, целящи за развитие психоемоционална устойчивост и самостоятелност на децата.

НАПРАВЛЕНИЕ

   Основна цел на екипа в Учбен център „Светлина“ е да даде на децата възможността свободно да се разгърнат, без ограничения, чрез иновативната ни авторска програма. Цели се не само усвояване на умения и знания, и тяхната устойчивост, но и тяхното практическо приложение в условията на 21 век. Системата предоставя и участие на родителите в процесите на израстване на детето. Това според нас е ключът към успешната формула учител-дете-родител, която да разгърне творческия потенциал на децата. Програмата обхваща широк набор от направления:

 • Когнитивно развитие за логика, математическо мислене, памет, пространствено мислене, езикови знания, бърза реакция, концентрация, обща култура, развитие на ляво и дясно полукълбо на мозъка, четиринадесет вида интелигентност;
 • Търсен баланс между развитие на интелекта от една страна, а от друга на спорт и изкуства в изключително разнообразие от чистия им класически вид до съвременното им интегриране;
 • Комуникация, език и грамотност;
 • Двигателно развитие, психоемоционално развитие, сензорно развитие;
 • Социално развитие според възрастта и създаване на умения за истинско живо общуване.

ПРОГРАМА

 • програмаЦветен понеделник
 • Петъчен празник
 • Чужоезиково училище-Английски език,Руски език
 • Горско училище
 • Еко училище
 • „Експериментирай с мен“
 • Етикет
 • Домашна лимонада
 • Пътят на хляба
 • Обучение по предприемачество /финансова грамотност/
 • Tool kids/обучение по информационни технологии
 • Ателие по изкуствата /фотодело , дизайнерство и манекенство/

КЛУБОВЕ ПО ИНТЕРЕСИ
Учебен център „Светлина“ вярва, че всяко дете притежава талант в някоя област на човешкото познание. Затова и разнообразието от активности в ранна възраст е от особено голямо значение както за откриването на талантите на децата, така и за развитието им в различните области. Именно затова освен авторската програма на „Светлина“ предлагаме и допълнителни клубове по интереси.

 • Арт академия – образователен проект, предназначена за деца и ученици от три до петнадесет годишна възраст. Младите художници ще имат възможност да рисуват, да експериментират и да се забавляват под грижите на специалисти. Да общуват с действащи художници, приложници, занаятчии и други. Заниманията обхващат изящно и приложно изкуство, моделиране, графика и колаж, изкуство от рециклирани материали, природни инсталации с комбинирани техники от естествени материали.
 • Клуб „Приятели на театъра“ е творческа лаборатория за работа с деца с артистични наклонности и интереси към изкуствата, танца и музиката, с импровизаторски възможности. Целта е откриването и развиването на млади таланти с качества и дарби, обогатяване на ценностната им система, развиване на художествен усет, образно мислене и въображение. Стремежът е чрез средствата на театъра и изкуството като цяло, да се подпомага учебния процес, но и да се постигне хармония между все още богатия вътрешен свят на детето и забързаното  съвременно общуване.
 • Клуб „ Музиката в детския свят“ – Тук се учат псни от различните народности. Целта е да се обогати общата култура на децата, като същевременно бъдат възпитавани в човешка етика, вдъхва им се кураж в собствените сили, тренира въображение и фантазията им , дава възможност за изява на емоциите.
 • Клуб „Танци“ – Добро самочувствие, добрата спортна форма, финес и грациозност, изправена стойка, изящна походка се постигат и с помощта на танца. В клуба по танци децата могат да се запознаят с основите на народни танци, латино танци и зумба, огнени танци и др..А когато това се съчетае с грим, прическа и костюм, изживяването, въпреки сценичната треска, е запомнящо се , а по-късно придобитият опит отваря много врати.
 • Клуб „Добродетели“ – Най-важната работа на родители и учители е да предадат на децата основните добродетели. В този клуб децата усвояват езика на почтеността и самоуважението, откриват различни пътища да изразяват себе си и да проявят морални избори.
 • Клуб „Ранно финансово възпитание“ – Обучение по предприемачество – по програмите на Джуниър Ачийвмънт. В този клуб децата развиват практически навици и умения, както и лидерски качества чрез много игри и забави. Обясняват се уж сложни неща като „Какво са парите”, как си служим с тях, тяхното движение,как се управляват по лесен и интересен начин. Учим за различните професии, техните плюсове и минуси, както и за това какво е благотворителност и спестяване, каква е разликата между нужни и необходими неща. Все сложни въпроси, но с полезни отговори за материалното време, в което живеем.
 • Клуб „ Спортувай с мен !“ – Децата и техните семействата могат да избират измежду аеробика,йога,лечебна физкултура футбол, художествена и естетическа гимнастика,туризъм.спорт
 • Външни лагери – През цялата година Учебен център „Светлина“ организира лагери с различна интересна образователна тематика. Програмите са съобразени с възрастта на децата и обхващат различни равнища на развитие – образователни, възпитателни, спортни и други активности. Организират се Скаут училище, Сърф училище, Училище на науките / Science camp/, Историческо училище /History camp/.

ОРГАНИЗАЦИЯ НА УЧЕБНИЯ ДЕН
Работно време от понеделник до петък, от 8:00 часа до 18:00 часа .  Работим по съгласуван график с родителите и изчакаме в края на деня, ако закъснеете да вземете своето дете.
Неработни дни са официалните празници на Република България.
Учебната година в „Светлина“ е от 1-ви септември до 31-ви май. През месеците Юни,Юли и Август се организира лятно училище, със заплащане на месечна или дневна база.

ДНЕВЕН РЕЖИМ съобразен е с потребностите на възрастта , касаещи активните занимания, храненето и почивката.

08:00 – 09:15 часа Прием на децата.
08:30 – 08:45 часа Сутрешна гимнастика, йога, смехотерапия
08:45 – 09:15 часа Вкусна закуска
09:15 – 10:45 часа Образователни активности по авторска програма на „Светлина“
Планирани учебни ситуации:
-Български език и литература,Чужд език/Английски,Руски език
-Математика, Ориентиране в социалния свят;
-Ориентиране в природата;
-Общуване;
-Изобразително изкуство;
-Физическа култура;
-Музика, Конструктивно-технически и битови дейности;
-Игрова култура
10:45 – 12:00 часа Игри на открито
12:00 – 12:30 часа Топъл обяд
12:30 – 13:00 часа Игри
13:00-15:30 Следобедна почивка /Моето лично време
15.30-15.45 Следобедна закуска
15.45-16.30 Следобедни занимания: сюжетно ролеви игри, театър, пантомима… и допълнителни педагогически услуги /КЛУБОВЕ ПО ИНТЕРЕСИ/.
16.30-18.00 Игри на двора (или на закрито според климатичните условия).

плод4етатаЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ
Индивидуален режим на хранене, съобразен с изискванията на семейството или педиатъра: при алергии, хронично заболявания и други.
Децата се хранят три пъти на ден:
Сутрешна закуска
Обяд с тристепенно меню- супа, основно ястие, десерт
Следобедна закуска
Храната е пълноценна и изцяло съобразена с възрастовите потребности . Нашата цел е да осигурим на децата правилно балансиран и здравословен хранителен режим, с включени много сезонни плодове и зеленчуци. Ранното привикване към природосъобразно хранене, както и добрите маниери на масата, също са сред нашите приоритети.

ТРАНСПОРТавтобус
Учебен център „Светлина“ предлага услугата специализиран детски транспорт от „врата до врата”. Транспортът бива еднопосочен или двупосочен. Услугата се заплаща допълнително извън такса обучение.

ПРИЕМ 
Прием в Учбен център „Светлина“ се осъществява целогодишно при свободни места в група. При липсата на свободни места се оформя лист на чакащи.
Първоначално се провежда среща с родителите в избраната от тях локация с управителя. Целта на срещата е родителите да се запознаят с политиките на „Светлина“, за да бъде по-ефективно партньорството им с детското заведение в името на децата. Целта на тези срещи от една страна е родителите да се разходят из базите и да се докоснат лично до атмосферата в учебния център , а от друга, двете страни подробно да обменят мисли, политики, визия и ценности, които да бъдат следвани в полза на бъдещето щастие и успех на малкия човек.
Следващата стъпка е попълване на набор от нужни документи за постъпване на детето в Учебен център „Светлина“. След като всички нужни документи са оформени запазването на място става с внасяне на сума, равна на една месечна такса, която използвате през последния месец обучение при нас.

ОБРАТНА ВРЪЗКА
Учебен център „Светлина“ има много добре развита система за обратна връзка към родителите, осъществявана по различни начини и с различни методи.
Устна обратна връзка – ежедневно с основните учители или седмична с оперативния администратор.
Електронна обратна връзка – всеки родител получава ежеседмично хранително меню, снимки от различни мероприятия и преживявания на детето, информация за предстоящи събития и празници на групата, както и любопитни факти и статии, свързани с образованието, здравето и възпитанието на децата.
В края на всеки месец, родителите получават месечен рипорт, който съдържа подробна информация за развитието на тяхното дете, неговите интереси, изяви и успехи. Учители и специалисти дават препоръки над какво да се обърне внимание в общуването с детето у дома.
Целогодишно се осъществява мониторинг на всяко дете и родителите. Има възможност четири пъти в годината да проведат лична среща с директор или управител, който да обобщи наличните резултати от всички специалисти и учители. Дни на отворените врати се организират три пъти в годината, в които родителите по желание могат да присъстват и пряко да наблюдават заниманията в детската градина. Насърчаваме положителните отношения между родители и преподаватели и така създаваме най-добрата позитивна среда за децата.

Проект „Моето семейство“анимация
Този проект е свързан с интегрирането на семейството в живота на детето, в детската градина. Един път в месеца каним член от семейството на децата в групата, който споделя с нас своята професия. Децата се запознават с предимствата и недостатъците на всяка професия, обсъждат се любопитни и полезни факти, свързани с конкретната тема.